slager met groot vlees- slider 1280x600

Nieuwe uitkeringsregeling voor medewerkers

Voor werknemers uit de slagersbranche wordt een geheel nieuwe cao afgesloten waarin een aanvullende uitkering is geregeld om de verkorting van de duur en de opbouw van de WW-uitkeringen en de loongerelateerde WGA-uitkeringen te repareren.
Meer informatie voor werkgever en werknemer vind je hier

Nieuwe module in Slagerspassie.nl: Hygiƫnisch werken

Met deze module kan iedereen die werkzaam is in de slagersbranche online kennis opdoen over voedselveiligheid, hygiënisch werken en de toepassing hiervan in de dagelijkse praktijk. Doorloop alle magazines en behaal ook jouw certificaat!

slager knoopt rollade-slider

Volg je een opleiding?

Volg je een opleiding of training? Of heb je deze net afgerond? Check dan op de pagina 'Subsidies' of je in aanmerking komt voor subsidie. Ook vind je hier de benodigde formulieren.

Welkom op slagers.nl

Op deze website vind je als werkgever en werknemer informatie over alle zaken op sociaal gebied: cao, scholing, pensioen, ziekte en verzuim en meer.

Ook vind je op de website informatie over branche-projecten als de meestertitel, Slagerspassie, SlagersLeven en pensioenzaken en meer. Onder 'Praktisch: van A tot Z' vind je alle inhoud van de website terug en nog veel meer, gemakkelijk op alfabetische volgorde.

Subsidies

Sovvb verleent werkgevers en werknemers subsidie voor de kosten van opleidingen, cursussen en trainingen. Dat maakt het voor beide partijen extra aantrekkelijk om die cursus of scholing te volgen! De subsidieregeling van Sovvb is bedoeld voor BBL- en BOL-opleidingen, cursussen en trainingen.

Naar formulieren en meer info

Scholing en onderwijs

Scholing is een belangrijke voorwaarde om medewerkers nu en in de toekomst inzetbaar te houden. Maar nog belangrijker: het draagt bij aan de motivatie en loyaliteit van een medewerker.

Lees verder

Cao

Door een cao wordt voor de hele branche een gelijk speelveld gecreëerd, met duidelijke regels en rechten en verplichtingen op het vlak van arbeidsvoorwaarden, arbeidstijden, pensioenen, sociale zekerheid en onderwijs.

Meer informatie over de cao

RI&E

Om de arbeidsomstandigheden binnen het bedrijf te kunnen inventariseren en te evalueren dient ieder bedrijf met personeel, dat gezamenlijk meer dan 40 uur per week werkt, over een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) te beschikken. Het invullen blijft een hele klus. Om ondernemers te ondersteunen, heeft het SAS ZorgPortaal een RI&E abonnement ontwikkeld.

Meer ...

Pensioenzaken voor werkgevers

Logo_Pensioenfonds Slagersbedrijf200x102

Als werkgever draag je een gedeelte bij aan het pensioenfonds voor al je medewerkers. Pensioen is een abstract onderwerp.

Lees verder

Pensioenzaken voor werknemers

ondernemer en rek met worst-200x133

Ook al is het nog ver weg of juist dichtbij, het is belangrijk om af en toe stil te staan bij jouw pensioen.

Wat doet het pensioenfonds?

SAS ZorgPortaal voor werkgevers

SAS zorgportaal zonder stichting

Als werkgever heb je steeds meer verantwoordelijkheid op het gebied van arbeids­omstandigheden, ziekteverzuim en re-integratie. Hier vind je meer informatie.

Wat biedt het SAS ZorgPortaal jou?

SAS ZorgPortaal voor werknemers

slager snijdt-200x133

Als je ziek bent, is het team van SAS ZorgPortaal er om ervoor te zorgen, samen met jouw werkgever, dat je zo snel mogelijk weer gezond terug keert naar de werkvloer.

Lees verder

Branche erkende meesterslager

De titel branche erkende meesterslager is er alleen voor de állerbesten in de slagersbranche. Het behalen van de meestertitel is de kroon op jouw werk en is het bewijs dat jij een slager bent die op topniveau functioneert; als vakman en ondernemer. Maar ook van visie en het doorvoeren van innovatie als slager.

Meer informatie

ORBA

In de slagersbranche bestaan veel functies. In de loop der tijd zijn veel functies veranderd en de beschrijvingen ervan kloppen ook niet meer. Daarom is het tijd voor nieuwe functiebeschrijvingen voor de slagersbranche. Die vernieuwing is vastgelegd in de cao en is uitgevoerd met ORBA. ORBA is een methode om functies op een objectieve manier te waarderen.

Meer informatie

Slagerspassie

Wil jij ervaringen delen met en leren van collega’s? Dat kan via Slagerspassie! Slagerspassie.nl is de digitale inspiratieomgeving voor de slagersbranche. Slagerspassie is interactief en gratis toegankelijk voor iedereen die werkt in de slagerij, van medewerker tot ondernemer. Slagerspassie is nu ook mobiel! Maak nu een profiel aan op Slagerspassie!

Naar Slagerspassie

Slagersleven

Vier keer per jaar ontvang je als werknemer in de slagersbranche het magazine SlagersLeven. Vol slagersnieuws, interviews en reportages.

Sinds 2010 wordt het magazine thuisbezorgd bij jou als medewerker. Als ondernemer ontvang je het nummer als bijlage bij het vakblad De Slager. SlagersLeven is een uitgave van Stichting Vormings- en Ontwikkelingsfonds in het Slagersbedrijf (VOS).

 

Laatste nummer en archief vind je hier