slager met groot vlees- slider 1280x600

Welkom op slagers.nl

Welkom op slagers.nl

Op deze website vind je als werkgever en werknemer informatie over alle zaken op sociaal gebied: cao, scholing, pensioen, ziekte en verzuim en meer.

Meer informatie over de zwaar werk regeling

Subsidies

Sovvb verleent werkgevers en werknemers subsidie voor de kosten van opleidingen, cursussen en trainingen. Dat maakt het voor beide partijen extra aantrekkelijk om die cursus of scholing te volgen! De subsidieregeling van Sovvb is bedoeld voor BBL- en BOL-opleidingen, cursussen en trainingen.

Naar formulieren en meer info

Senioren-regeling

Er zijn twee seniorenregelingen in onze branche. Per 31 maart 2024 stopt de collectieve financiering van deze regeling. 

Lees verder

Cao

Door een cao wordt voor de hele branche een gelijk speelveld gecreëerd, met duidelijke regels en rechten en verplichtingen op het vlak van arbeidsvoorwaarden, arbeidstijden, pensioenen, sociale zekerheid en onderwijs.

Meer informatie over de cao

Zwaar werk regeling

Deze regeling maakt het mogelijk dat jij als werknemer, als je voldoet aan de voorwaarden, eerder kunt stoppen met werken. Per 1 februari 2022 kun je gebruik maken van deze regeling. Er zijn voorwaarden verbonden aan deze regeling. 

Lees alle informatie en voorwaarden

Pensioenzaken voor werkgevers

Logo_Pensioenfonds Slagersbedrijf200x102

Als werkgever draag je een gedeelte bij aan het pensioenfonds voor al je medewerkers. Pensioen is een abstract onderwerp.

Lees verder

Pensioenzaken voor werknemers

ondernemer en rek met worst-200x133

Ook al is het nog ver weg of juist dichtbij, het is belangrijk om af en toe stil te staan bij jouw pensioen.

Wat doet het pensioenfonds?

SAS ZorgPortaal voor werkgevers

SAS zorgportaal zonder stichting

Als werkgever heb je steeds meer verantwoordelijkheid op het gebied van arbeids­omstandigheden, ziekteverzuim en re-integratie. Hier vind je meer informatie.

Wat biedt het SAS ZorgPortaal jou?

SAS ZorgPortaal voor werknemers

slager snijdt-200x133

Als je ziek bent, is het team van SAS ZorgPortaal er om ervoor te zorgen, samen met jouw werkgever, dat je zo snel mogelijk weer gezond terug keert naar de werkvloer.

Lees verder

Meestertitels in de branche

Onze branche kent twee meestertitels: branche erkende meesterslager en branche erkende meesterverkoper. Met deze titels onderscheid je je als vak- en ambachtsman. Om een meestertitel te mogen dragen, leg je je meesterproef af. Hiermee laat je zien dat je het slagersvak en ambacht op excellent niveau beheerst.

Meer informatie

ORBA

In de slagersbranche bestaan veel functies. In de loop der tijd zijn veel functies veranderd en de beschrijvingen ervan kloppen ook niet meer. Daarom is het tijd voor nieuwe functiebeschrijvingen voor de slagersbranche. Die vernieuwing is vastgelegd in de cao en is uitgevoerd met ORBA. ORBA is een methode om functies op een objectieve manier te waarderen.

Meer informatie

Slagerspassie

Wil jij ervaringen delen met en leren van collega’s? Dat kan via Slagerspassie! Slagerspassie.nl is de digitale inspiratieomgeving voor de slagersbranche. Slagerspassie is interactief en gratis toegankelijk voor iedereen die werkt in de slagerij, van medewerker tot ondernemer. Slagerspassie is nu ook mobiel! Maak nu een profiel aan op Slagerspassie!

Naar Slagerspassie

Slagersleven

Vier keer per jaar ontvang je als werknemer in de slagersbranche het magazine SlagersLeven. Vol slagersnieuws, interviews en reportages.

Sinds 2010 wordt het magazine thuisbezorgd bij jou als medewerker. Als ondernemer ontvang je het nummer als bijlage bij het vakblad De Slager. SlagersLeven is een uitgave van Stichting Vormings- en Ontwikkelingsfonds in het Slagersbedrijf (VOS).

 

Laatste nummer en archief vind je hier