Subsidies

Het volgen van scholing wordt gemotiveerd in de slagersbranche. Werkgevers en werknemers komen in aanmerking voor subsidie bij het volgen van een opleiding of cursus bij SVO vakopleiding food. Deze subsidies zijn beschikbaar gemaakt vanuit Sovvb (Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf).

Sovvb verleent zowel werkgevers als werknemers subsidie. De subsidieregeling van Sovvb is bedoeld voor BBL-opleidingen, cursussen en trainingen. De administratieve uitvoering van de subsidieregeling vindt plaats door de subsidieadministratie; uitgevoerd door KNS.

Het subsidiebeleid kun je hier nalezen

Aanvragen subsidie

Je kunt je subsidieaanvraag online invullen. Snel en eenvoudig. Let op: subsidieaanvragen worden alleen in behandeling genomen als ze compleet en voorzien van de juiste bijlagen zijn ingediend. Indien dit niet het geval is, wordt de aanvraag afgekeurd. Je kunt dan de aanvraag voorzien van de juiste bijlagen opnieuw indienen.

Let op: Als je de bestanden hebt geüpload in het aanvraagformulier, klik je vervolgens op de button ‘verstuur’. Sluit je browser niet eerder af totdat je de melding hebt gekregen op het scherm: “Bedankt voor de subsidie-aanvraag”. Het systeem heeft soms tijd nodig om het te verwerken. Als je de browser sluit voordat je de melding hebt gehad, ontvangen wij de subsidie-aanvraag niet en kunnen deze niet in behandeling nemen.  

Graag elke gevraagde bijlage apart uploaden en niet in één bestand.

Subsidieaanvraag voor WERKGEVERS: cursussen en trainingen
Subsidieaanvraag voor WERKGEVERS: cursusgeld, licentie & materialen, diploma
Subsidieaanvraag voor WERKNEMERS: cursusgeld, licentie & materialen

 

Subsidie employability en loopbaanadvies

Employability heeft veel definities maar het draait om: kan jij, nu en in de toekomst, als werknemer je brood verdienen. Een vraag die je hierbij kunt stellen is: “als ik nu mijn baan verlies, kan ik dan op kortere termijn een baan vinden (in de slagersbranche of daarbuiten) waarmee ik een passend inkomen kan verdienen?” Het succes voor het vinden van een baan zit in kennis, kunde en vaardigheden. Dit doe je op tijdens het werk maar het is ook belangrijk om te blijven leren. Bij loopbaanadvies gaat het er om dat je je afvraagt wie je bent, wat je beroepsmatig wilt, waarom je dat wilt, wat andere mogelijkheden zijn en ook hoe je dat kunt bereiken.

Scholing is een manier om relevant te blijven op de arbeidsmarkt. Voor de diverse trainingen en opleidingen voor de slagerij kunnen zowel jouw werkgever als jij subsidie krijgen. Wil je een ander type opleiding volgen? Dan is hier ook subsidie voor beschikbaar gesteld door Stichting VOS van maximaal € 750. Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden. Deze regeling is een cao-afspraak tussen werkgevers en werknemers.

Ga naar de subsidieaanvraag

Subsidieregeling praktijkleren

Het ministerie van OCW verstrekt de subsidieregeling praktijkleren. Het is een tegemoetkoming in de kosten van de begeleiding van een mbo-student die de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) volgt. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert de regeling uit.