Subsidies

Het volgen van scholing wordt gemotiveerd in de slagersbranche. Werkgevers en werknemers komen in aanmerking voor subsidie bij het volgen van een opleiding of cursus bij SVO vakopleiding food. Deze subsidies zijn beschikbaar gemaakt vanuit Sovvb (Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf).

Sovvb verleent zowel werkgevers als werknemers subsidie. De subsidieregeling van Sovvb is bedoeld voor BBL-opleidingen, cursussen en trainingen. De administratieve uitvoering van de subsidieregeling vindt plaats door de subsidieadministratie; uitgevoerd door de KNS.

Het subsidiebeleid kun je hier nalezen

Aanvragen subsidie

Je kunt je subsidieaanvraag online invullen. Snel en eenvoudig. Let op: subsidieaanvragen worden alleen in behandeling genomen als ze compleet en voorzien van de juiste bijlagen zijn ingediend. Indien dit niet het geval is, wordt de aanvraag afgekeurd. Je kunt dan de aanvraag voorzien van de juiste bijlagen opnieuw indienen.

Let op: Als je de bestanden hebt geüpload in het aanvraagformulier, klik je vervolgens op de button ‘verstuur’. Sluit je browser niet eerder af totdat je de melding hebt gekregen op het scherm: “Bedankt voor de subsidie-aanvraag”. Het systeem heeft soms tijd nodig om het te verwerken. Als je de browser sluit voordat je de melding hebt gehad, ontvangen wij de subsidie-aanvraag niet en kunnen deze niet in behandeling nemen.  

Graag elke gevraagde bijlage apart uploaden en niet in één bestand.

Subsidieaanvraag voor WERKGEVERS: cursussen en trainingen

Subsidieaanvraag voor WERKGEVERS: cursusgeld, boeken & materialen, diploma

Subsidieaanvraag voor WERKNEMERS: cursusgeld, boeken & materialen

Subsidieregeling praktijkleren

Het ministerie van OCW verstrekt de subsidieregeling praktijkleren. Het is een tegemoetkoming in de kosten van de begeleiding van een mbo-student die de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) volgt. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert de regeling uit.