Subsidies

Het volgen van scholing wordt gemotiveerd in de slagersbranche. Werkgevers en werknemers komen in aanmerking voor subsidie bij het volgen van een opleiding of cursus bij SVO vakopleiding food. Deze subsidies zijn beschikbaar gemaakt vanuit Sovvb (Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf).

Sovvb verleent zowel werkgevers als werknemers subsidie. De subsidieregeling van Sovvb is bedoeld voor BBL-opleidingen, cursussen en trainingen. De administratieve uitvoering van de subsidieregeling van de BBL-opleidingen vindt plaats door de subsidieadministratie uitgevoerd door de KNS.

NIEUW

Per 9 oktober kun je jouw aanvraag voor subsidies bij Sovvb gelijk via deze pagina indienen. Gemakkelijk en snel!  Hieronder vind je drie verschillende formulieren waarmee je de subsidie kunt aanvragen. Na het doorlopen van het formulier kun je de benodigde bijlagen, zoals bijvoorbeeld kopie factuur, gemakkelijk en snel uploaden.

Wijzigingen subsidiebeleid per 1 januari 2019

Per 1 januari 2019 zijn er wijzigingen in het subsidiebeleid gemaakt. De wijzigingen lees je in dit bericht. Alle subsidievoorwaarden lees je in onderstaand document 'subsidiebeleid 2019'.

Bekijk hier het subsidiebeleid 2019

Cursussen en trainingen

Hebben 1 of meerdere werknemers een cursus of training gevolgd? Er zijn subsidies beschikbaar.

Dit formulier is enkel bestemd voor werkgevers.

Ga naar het aanvraagformulier 'cursussen en trainingen'

Cursusgeld, boeken & materialen of diploma

Betaal jij voor één van je medewerkers het curusgeld of boeken en materialen? Vraag via dit formulier subsidie aan. Met dit formulier kun je ook een diplomasubsidie aanvragen.

Dit formulier is enkel bestemd voor werkgevers.

Naar het aanvraagformulier 'cursusgeld - boeken & materialen - diploma'

Cursusgeld of boeken & materialen

Ben je een werknemer in een slagerij? En betaal je zelf het cursusgeld en/of boeken en materialen? Dan kun je met dit formulier een subsidie hiervoor aanvragen.

Dit formulier is enkel bestemd voor werknemers.

Naar het aanvraagformulier 'cursusgeld - boeken & materialen'

Aanvraagformulier op papier

Wil je toch nog liever gebruik maken van het papieren formulier? Download ze hier.

FAQ Subsidies