Beroepsopleiding
Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) leidt studenten op voor een beroep. Er zijn opleidingen op 4 niveaus: mbo 1, 2, 3 en 4. Voor elk mbo-niveau gelden toelatingseisen. SVO vakopleiding food verzorgt voor de branche de beroepsopleidingen voor de slagerij maar ook voor agf, vis, wild en fastservice. De slagersopleidingen worden op drie niveau’s gegeven:
Basisberoepsopleiding (niveau 2)
Het bereidt studenten voor om uitvoerende werkzaamheden te doen. Bijvoorbeeld productiemedewerker en verkoopmedewerker slagerij.
Vakopleiding (niveau 3)
Leerlingen leren hier werkzaamheden zelfstandig uit te voeren. Het gaat om beroepen als verkoopspecialist slagerij of slager.
Middenkaderopleiding (niveau 4)
Leerlingen leren hier werkzaamheden volledig zelfstandig uit te voeren. Het gaat om beroepen als bedrijfsleider. Leerlingen die deze opleiding afronden, kunnen verder studeren op het hbo.
De opleidingen vallen binnen de beroepsopleidende leerweg (BOL) of de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Bij de BOL zit de leerling het grootste deel van de opleiding op school. Bij de BBL werkt een leerling in een bedrijf en volgt 1 dag per week school. SVO vakopleiding food wordt ook een BOL-opleiding gegeven: Generation Food.