Slager Wim de Rooij uit Berkel en Rodenrij wint de Bronzen Rookworst 2018/2019
Op 13 oktober heeft de uitreiking van de 44e editie van Arnhem Rookworststad plaatsgevonden. Slagers gaan in deze Nationale Rookworstwedstrijd de strijd met elkaar aan en kunnen in meerdere rubrieken in de prijzen vallen. De jury stond dit jaar weer onder leiding van Paul van Trigt en bestond uit Ron Kinkelaar, Gjalt Landman, Jan van der Hek, Andre Hermsen (De Weerd), Hans Walraven en Jacques Rijk van de afdeling Vlees & Vaktechniek is namens de KNS betrokken geweest.
Ruim 100 slagers hebben zich ingeschreven voor de keuring. Met ruim 280 inzendingen, meer inzendingen als vorig jaar, was het een geslaagde jaargang voor de wedstrijd. De ‘Bronzen Rookworst’ is dit jaar gewonnen door Wim de Rooij van Gildeslager de Rooij uit Berkel en Rodenrijs. Reservekampioen is Nathan Burggraaf. Daarnaast zijn er eerste prijzen te verdelen in de verschillende categorieën rookworst. Rookworst fijn
- Rein Hofman van Gildeslager Kastelein uit Diepenheim.
Rookworst grof
- Jan van Egmond van Gildeslager van Egmond uit Arnhem.
Rookworst speciaal Dit kan bijvoorbeeld zijn: rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees, paardenvlees, kalkoen, kip of wild. Maar het mag ook gecombineerd of een divers product zijn.
- Slagerij van Asch uit Soest.
Kampioen Studenten Voor het eerst dit jaar werd een prijs uitgereikt aan een rookworst gemaakt door een leerling. Er waren vijf inzendingen.
- Hylke Dummer van Gildeslager van Egmond.
KNS Innovatie / Inspiratie
De KNS stelt deze prijs, voor het meest innovatieve product met rookworst, beschikbaar. Dit jaar waren er 27 inzendingen. De jury zei over het winnende product” Het was erg lekker en ook innovatief, mooi product.” .
- Bert Zumbrink van Slagerij Zumbrink in Cothen won met zijn Stamppot Rollade.
Lekkerste en magerste rookworst Voor de tweede keer is de worst in de rubriek Lekkerste en magerste rookworst met maximaal 20% vet uitgereikt.
KNS-directeur Peter Hoogenboom reikte de prijzen uit.