a a a
niels-500

‘We zien onszelf als de specialist in lekker eten’

‘Mijn slagerij zit om de hoek van het Wilhelminapark. Dat is het mooiste park van Utrecht. Als ik hier op een zonnige avond rondloop, zie ik minstens twintig gezelschappen barbecueën. De meesten van hen kwamen eerder die dag bij mij lekkers halen voor op de grill. Dan is het superleuk om te zien hoe ze ervan genieten. Dat vind ik echt het bijzondere aan het slagersvak: het klantcontact.

We zitten in een heel leuke buurt. Onze klanten komen vaak voor iets bijzonders. Ze zijn geïnteresseerd in koken en mijn team en ik kunnen daarbij helpen. Als slager kun je verrassen met een mooi en bijzonder stuk vlees. En je kunt adviseren over de perfecte bereidingswijze. Maar we verkopen niet alleen vlees, ons assortiment wordt eigenlijk steeds breder: bijzondere groentes, lekkere salades en ook hebben we vegetarische producten. Wat dat betreft ben je als slager vooral dé specialist in lekker eten van je buurt.’


Opleidingen

Wil jij meer weten over opleidingen om in het slagersvak aan de slag te gaan? Kijk op de website van de SVO vakopleiding food.

Op het You-Tube kanaal van Sovvb en Meat your Future vind je leuke filmpjes van een jonge slager, Jan, hij laat jou de veelzijdigheid van het slagersvak zien.


Ondernemersacademie Food

Voor zij-instromers liggen ook mooie kansen in het slagersvak. Vraag jouw slager naar de baanmogelijkheden.

Wil je als ondernemer aan de slag in de foodsector, maar ben je nog niet bekend met de vleesbranche? Bekijk dan de opleiding de de Ondernemersacademie Food biedt.