a a a
martijn11

‘Mensen vinden het slagersvak heel interessant’

‘Als ik vertel dat ik slager ben, zie ik vaak verraste gezichten. Het is een beroep, wat steeds minder wordt uitgeoefend. Tegelijkertijd merk ik dat heel veel mensen geïnteresseerd zijn in het vak. Als wij worst maken bijvoorbeeld doen we dat in het zicht, zodat alle klanten kunnen meekijken. Dat vinden ze mooi om te zien.


Ik ben vanaf de eerste dag verliefd op het slagersvak. Veel mensen denken dat het alleen om een stuk vlees snijden gaat, maar het is zoveel meer. We doen catering, bereiden lekkere broodjes en maaltijden, maken salades… Sinds een jaar hebben we ook een barbecueshop. We verkopen mooie barbecues en alles wat er bij hoort. We geven ook workshops. Het is echt een gevarieerd vak.’


Opleidingen

Wil jij meer weten over opleidingen om in het slagersvak aan de slag te gaan? Kijk op de website van de SVO vakopleiding food.

Op het You-Tube kanaal van Sovvb en Meat your Future vind je leuke filmpjes van een jonge slager, Jan, hij laat jou de veelzijdigheid van het slagersvak zien.


Ondernemersacademie Food

Voor zij-instromers liggen ook mooie kansen in het slagersvak. Vraag jouw slager naar de baanmogelijkheden.

Wil je als ondernemer aan de slag in de foodsector, maar ben je nog niet bekend met de vleesbranche? Bekijk dan de opleiding de de Ondernemersacademie Food biedt.