a a a
Slider_wvds_07

‘Het slagersvak is prachtig. Je rolt er zo in’

Ik ben er trots op om in zo’n mooie zaak te werken, met leuke klanten en collega’s. Ik ben hier jaren terug begonnen als weekendhulp en volgde eigenlijk een andere opleiding. Toen ik met die opleiding stopte werd ik door mijn baas uitgedaagd om de slagersopleiding te volgen. Hij vond dat ik het in me had. Ook mijn collega’s enthousiasmeerden me verder te gaan in het vak. Dat hadden ze goed gezien: het is een mooi vak. We werken met supermooie producten in deze branche. Van die kwaliteit worden niet alleen onze klanten, maar ook ikzelf blij. Als ik praat met leeftijdsgenoten die het slagersvak ook wat lijkt, zeg ik altijd: geef het een kans. Loop gewoon een slagerij binnen, vraag of je mee mag draaien en wie weet rol je net als ik zo het vak in.’


Opleidingen

Wil jij meer weten over opleidingen om in het slagersvak aan de slag te gaan? Kijk op de website van de SVO vakopleiding food.

Op het You-Tube kanaal van Sovvb en Meat your Future vind je leuke filmpjes van een jonge slager, Jan, hij laat jou de veelzijdigheid van het slagersvak zien.


Ondernemersacademie Food

Voor zij-instromers liggen ook mooie kansen in het slagersvak. Vraag jouw slager naar de baanmogelijkheden.

Wil je als ondernemer aan de slag in de foodsector, maar ben je nog niet bekend met de vleesbranche? Bekijk dan de opleiding de de Ondernemersacademie Food biedt.