a a a
carla-500

'De interesse in ons mooie vak groeit'

‘Samen met mijn broer run ik de slagerij. Vaak zijn we ook bij de boer te vinden. We hebben een heel goede band met de boeren en komen er graag. Voor ons hoort dat bij het vak. Wij willen betrokken zijn bij de hele keten: van de wei tot in de winkel. Het is voor ons belangrijk dat er goed gezorgd wordt voor de dieren en dat ze een goed leven hebben. Dat heb ik met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn vader was slager en had zijn eigen vee.

Je merkt dat de interesse in het slagersvak toeneemt. Mensen zijn bewuster met eten, gezondheid en koken bezig. In de slagerij zoeken ze culinaire inspiratie, maar ook willen ze van alles weten over het vlees. Waar komt het vandaan? Wat is ermee gebeurd? En dan hebben wij een goed verhaal. We hebben ons eigen vee en in de bereiding maken we bijvoorbeeld ook geen gebruik van kunstmatige smaakversterkers. “Blijf zo dicht mogelijk bij de natuur” was al mijn vaders filosofie en het is ook die van ons.’


Opleidingen

Wil jij meer weten over opleidingen om in het slagersvak aan de slag te gaan? Kijk op de website van de SVO vakopleiding food.

Op het You-Tube kanaal van Sovvb en Meat your Future vind je leuke filmpjes van een jonge slager, Jan, hij laat jou de veelzijdigheid van het slagersvak zien.


Ondernemersacademie Food

Voor zij-instromers liggen ook mooie kansen in het slagersvak. Vraag jouw slager naar de baanmogelijkheden.

Wil je als ondernemer aan de slag in de foodsector, maar ben je nog niet bekend met de vleesbranche? Bekijk dan de opleiding de de Ondernemersacademie Food biedt.