Werken in de slagerij

Werken in een slagerij is heel veelzijdig. Je werkt met vlees, maar ook met andere productgroepen. En je werkt met met mensen; je geeft advies en je bent een vraagbaak voor alle vragen over jouw product. Bekijk ook de verhalen van jonge slagers Rick, Carlijn, Jepse, Danique en Martijn. Zij vertellen hoe verrassend veelzijdig  het slagersvak voor hun is.

Dichtbij het product

Kies jij voor werk in de productie? Dan sta je dichtbij het product. Je weet waar jouw vlees vandaan komt en hoe jij dit in de slagerij verder gaat verwerken. Een prachtige entrecote of zelfgemaakte worst? Als een ware kunstenaar bewerk jij het vlees tot een product voor jouw klanten.

Verhaal vertellen

Of houd jij ervan om mooie vleesgerechten te te maken en verkopen? In de slagerij is vaak meer te vinden dan vers vlees en vleeswaren, maar ook maaltijden, hapjes, bbq-producten, soep. Er is zoveel te doen en daar is zoveel over te vertellen - en dat vind jij heel leuk!

Ondernemen

Of droom jij van eigen zaak? Ondernemen, plannen maken, strategische keuzes, personeel aansturen. Het is allemaal mogelijk in de slagerij.

Meer weten over de opleiding?

slager taam maakt rollade overzicht toonbank 500x

Wil jij meer weten over opleidingen om in het slagersvak aan de slag te gaan? Kijk op de website van de SVO vakopleiding food.

Op het You-Tube kanaal van Sovvb en Meat your Future vind je leuke filmpjes van een jonge slager, Jan, hij laat jou de veelzijdigheid van het slagersvak zien.

Zij-instromer

Voor zij-instromers liggen ook mooie kansen in het slagersvak. Vraag jouw slager naar de baanmogelijkheden.

Wil je als ondernemer aan de slag in de foodsector, maar ben je nog niet bekend met de vleesbranche? Bekijk dan de opleiding de de Ondernemersacademie Food biedt.