Week van de Slager: een verrassend veelzijdig vak

Dit jaar nemen we de tijd om het ambacht, de creativiteit en de veelzijdigheid van het slagersvak te laten zien. Daarom vindt, van 13 tot en met 18 mei 2019, de Week van de Slager plaats. Deze Week van de Slager wordt georganiseerd om het perspectief van het veelzijdige en creatieve slagersvak te laten zien en ervaren. In 2019 geldt dan ook het thema: ‘een verrassend veelzijdig vak’.

Een vak met perspectief

Er is vraag naar mensen die slager willen worden in de slagersbranche. De Week van de Slager is een perfecte gelegenheid om te laten zien hoe verrassend veelzijdig het slagersvak is en dat het een vak met perspectief is. Want, een baan in het slagersvak is creatief, afwisselend en ambachtelijk. Het doel van de Week van de Slager is dan ook om kinderen, jongeren en volwassenen kennis te laten maken met het slagersvak en –ambacht. Het biedt ook kansen voor zij-instromers. 

Meer weten over werken in de slagerij?

Programma

Wat is er te doen tijdens de Week van de Slager? Elke deelnemende slager laat zien hoe verrassend veelzijdig het slagersvak is. Er zijn proeverijen, demonstraties, wokshops of leuke quizjes om de slagerskennis van het publiek te testen! Elke deelnemende slager maakt een eigen programma.

Ben jij een klant, scholier, vader of moeder, decaan of gewoon geinteresseerd om een bezoek te brengen aan de slager?

Ruim 300 slagers doen mee

Het slagersvak biedt perspectief! Deelnemende slagerijen laten ambacht, de creativiteit en veelzijdigheid van het slagersvak zien tijdens de Week van de Slager van 13 tot en met 18 mei 2019. Het is niet meer mogelijk om je aan te melden.

Slagersactiviteiten

Deelnemende slagers ontvangen gratis promotiemateriaal. Daarnaast kunnen slagers zelf een programma in de slagerij samenstellen, denk aan een klassenbezoek, een workshop uitbenen, een herkenningstafel, een proeverij of een gastles op school. Hier kunnen slager tips vinden om het slagersvak goed in beeld te brengen.

 

Activiteitentips voor slagers

Meer weten over de Week van de Slager?

Wil je meer nieuws, foto's en achtergrondinformatie over de Week van de Slager? Kijk op de nieuwspagina hieronder of volg de Week van de Slager of Facebook of Twitter.  

 

 

 

Meer informatie

De slager, verrassend veelzijdig

Tijdens de Week van de Slager vertellen slagers over de veelzijdigheid van het slagersvak. Ook op sociale media laten slagers jou hun veelzijdigheid zien. Bekijk hier de ervaringen van studenten en jonge slagers en ontdek dat het slagersvak wellicht ook bij jou past. Ben jij een consument, maar heb je nog geen slager gevonden die bij jou past? Lees hier hoe verrassend veelzijdig de slager is. 

Nieuws Week van de Slager