Week van de Slager: een verrassend veelzijdig vak

Dit jaar hebben we de tijd genomen om het ambacht, de creativiteit en de veelzijdigheid van het slagersvak te laten zien. Daarom vond, van 13 tot en met 18 mei 2019, de Week van de Slager plaats. Deze Week van de Slager is georganiseerd om het perspectief van het veelzijdige en creatieve slagersvak te laten zien en ervaren. In 2019 gold dan ook het thema: ‘een verrassend veelzijdig vak’.

Een vak met perspectief

Er is vraag naar mensen die slager willen worden in de slagersbranche. De Week van de Slager is een perfecte gelegenheid om te laten zien hoe verrassend veelzijdig het slagersvak is en dat het een vak met perspectief is. Want, een baan in het slagersvak is creatief, afwisselend en ambachtelijk. Het doel van de Week van de Slager is dan ook om kinderen, jongeren en volwassenen kennis te laten maken met het slagersvak en –ambacht. Het biedt ook kansen voor zij-instromers. 

Meer weten over werken in de slagerij?

Maak kennis met het slagersvak

Wil jij meer weten over het werk in de slagerij, opleidingen of gastlessen over het slagersvak? Bekijk het aanbod van activiteiten en opleidingen en ontdek de slagerij.

Wil jij ook meer weten over de veelzijdigheid van het slagersvak?

Ruim 300 slagers deden mee

Het slagersvak biedt perspectief! Deelnemende slagerijen lieten het ambacht, de creativiteit en veelzijdigheid van het slagersvak zien tijdens de Week van de Slager. In 2019 waren er ruim 300 deelnemende slagers.

Bekijk de Week van de Slager 2019

Activiteiten bij de slager

Deelnemende slagers ontvingen gratis promotiemateriaal. Daarnaast konden slagers zelf een programma in de slagerij samenstellen, denk aan een klassenbezoek, een workshop uitbenen, een herkenningstafel, een proeverij of een gastles op school. Vraag jouw slager naar de veelzijdigheid van het slagersvak, ook buiten de Week van de Slager.

 

Meer weten over de Week van de Slager?

Wil je meer nieuws, foto's en achtergrondinformatie over de Week van de Slager? Kijk op de nieuwspagina hieronder of volg de Week van de Slager of Facebook of Twitter.  

 

 

 

Meer informatie

De slager, verrassend veelzijdig

Tijdens de Week van de Slager vertellen slagers over de veelzijdigheid van het slagersvak. Ook op sociale media laten slagers jou hun veelzijdigheid zien. Bekijk hier de ervaringen van studenten en jonge slagers en ontdek dat het slagersvak wellicht ook bij jou past. Ben jij een consument, maar heb je nog geen slager gevonden die bij jou past? Lees hier hoe verrassend veelzijdig de slager is. 

Nieuws Week van de Slager