De slager is verrassend veelzijdig

Iedere slager heeft iets bijzonders. De een maakt al generaties lang heerlijke worst volgens een geheim familierecept, een ander importeert de meest bijzondere vleeswaren en weer een ander heeft speciaal voor zijn klanten een bijzondere BBQ-shop ingericht. Voor iedereen is er dus wel een slager die bij hem of haar past. Ontdek de jouwe tijdens de Week van de Slager.

Bekijk de verrassende veelzijdigheid van de slagers op het Youtube-kanaal van Sovvb.

‘Van boer tot bord'

Danique Groot, slagerij Groot Lutjebroek

‘Onze slagerij bestaat al sinds 1926. Mijn broer en ik zijn de vierde generatie die nu in de zaak staan. En hoewel we een modern bedrijf zijn, is een aantal zaken al generaties precies hetzelfde. Zo zijn we al sinds het begin een zelfslachtende slager en bereiden we sommige producten nog precies volgens dezelfde werkwijze en receptuur als vroeger. Dat doen we omdat we het belangrijk vinden dat dit mooie ambacht bewaard blijft. Wat ik ook belangrijk vind, is dat wij goed contact hebben met onze varkens- en koeienboer. Zo zijn we betrokken bij de hele keten en weten we dat onze klanten een goed stuk vlees krijgen. Dat verdienen ze.’

‘We willen onze klanten verrassen’

Sjors van Bodegraven, Mood4, Nieuw-Vennep

‘Je ziet dat de interesse voor het slagersvak groeit. Als wij worst maken bijvoorbeeld, doen we dat voor in de winkel. De klanten kijken graag mee en willen van alles weten. Dat is leuk om te merken. We hebben een mooi vak; wat we doen, mag gezien worden. Vorig jaar hebben we een BBQ shop geopend. Het barbecueën wordt steeds populairder. In de shop hebben we groot assortiment kwalitatief goede en bijzondere barbecues staan. Met alle benodigdheden natuurlijk, tot onze eigen lijn kruiden en specerijen. Ook geven we er BBQ-workshops. En nee, dan hebben we het niet alleen over vlees. Zo leren we hoe je vegetarische producten of desserts bereidt. Daarmee verrassen we onze klanten.’

‘Het moet 100% goed zijn’

Corina Wisse, Slagerij Wisse

‘Ik heb de slagerij overgenomen van mijn vader en ben er erg trots op. Het is een gezellige slagerij met heel leuke klanten. We maken zoveel mogelijk zelf. Zo hebben we onze eigen worstmakerij en zouterij. Zo weten we waar het vlees vandaan komt en dat het 100% goed is. Op die manier proberen we ons te onderscheiden. Het mooiste vind ik als mijn klanten zich helemaal welkom en thuis voelen. Dat ze open staan voor onze adviezen en dat wij ze kunnen helpen aan het perfecte stukje vlees. Ik hoop dan dat ze er thuis van genieten en denken: daar moet ik weer eens heen.’

‘Klanten kunnen bij ons het vakantiegevoel ervaren’

Bart Ridder, Slagerij Bart Ridder

‘Ik heb een ambachtelijke slagerij. We maken heel veel zelf en ben er trots op dat veel klanten daar speciaal voor komen. Maar ook importeren we veel bijzondere vleeswaren uit het buitenland. Heerlijke hammen, worsten. Klanten kunnen bij ons echt dat vakantiegevoel ervaren. Daarom hebben we een breder assortiment dan alleen vlees. We verkopen ook prachtige wijnen, lekkere kaas. Eten moet wat mij betreft echt een feestje zijn. Het brengt ons allemaal dichter bij elkaar.’